Dialoguri cu Sufletul – fragment (marea)

-Mi-am dorit să ajung iarna la mare. În nebunia mea, să stau întins pe plajă și să vorbesc cu ea, am început văzând marea-n ochii ei și ochii ei desprinși din mare.
– Asta îmi doresc și eu, dar e cam greu să ajung acolo iarna. Aș sta pe o plajă pustie, cu o carte și-un creion, să-i scriu mării. Poate cândva… Să stai în fața muzei cu orele și să-i scrii- în singurătate. O zi în care timpul ar dispărea.
– Ce frumos spus!
– Dacă suntem acolo, las cartea pe plajă și mă apropii de ea. Tresar de fiecare dată când simt apa rece, iar pe mine m-a înfierbântat soarele. Mă place soarele ăsta, caută să mă posede. Dar aleg să-l înșel cu marea.
– Aș sta cu tine la mare, să-mi citești, am privit-o cercetător, descoperind pasiune legată de nostalgie cu un fir de nisip rupt din pietre ce cândva se credeau zeități. Avem nevoie de nasturi, am spus brusc ca și cum aveam nevoie de nasturi mai imperios decât de aer.
– De ce? m-a întrebat nedumerită.
– Să legăm aerul dintre noi cu centura neagră de nasturi.
– Dar pauzele dintre nasturi cine le va lega?

Anida Lasto – Dialoguri cu Sufletul

19616146

 

Advertisements

One thought on “Dialoguri cu Sufletul – fragment (marea)

  1. Stie el,Sufletul ca exista legaturi de lumina divina între pauzele goale dintre “nasturii”,iar IUBIREA absoluta,SURSA de energie a Luminii,atotputernica,atemporala,va umple vidul dintre “nasturi”,dând o stralucire alb stralucitoare magnifica si miraculoasa “centurii negre”,care va deveni un inel de lumina incandescenta atemporala,în care “negrul” nu mai exista…

    Un Weekend de vis,Suflet drag.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s