Dialoguri cu Sufletul – fragment

După o astfel de declarație e nevoie de liniște. Orice cuvânt ar fi netrebuincios. Introspecția sapă în nisip și un șuvoi, din mare rătăcit, mă apucă de un deget. Căci ea se îndepărtează în spectacolul portocaliu al răsăritului, alergând cu pletele negre balansate desăvârșit în mișcări ritmate. O cheamă marea în întâmpinarea unei bărci ostenite. Nu pot iubi o nebună când nebunul sunt eu. Dar nici nu pot alege. Și deja o îndrăgesc dincolo de scutul soarelui ce-i apără întregimea. Aș săruta-o din nou chiar de momentul numai ce-a trecut. Ar fi trebuit să o sărut mai mult, mai lung, mai pasional? Căci eu nu-i pot fi pereche și ea nu-mi poate fi devotată? Mi-e teamă să nu-i pierd umbra-n apă. Da! Mi-o recunosc pentru sine. Niciodată ei.

Anida Lasto

kkdjdjdj

 

Advertisements

5 thoughts on “Dialoguri cu Sufletul – fragment

 1. Un “Dialog” trist,încarcat de pesimism si deznadejde,ca si cum “Sufletul” ar fi un necunoscut strain,separat de trupul fizic, “Dialog” ce scoate în evidenta,un tablou deprimant,astenic,de un gri profund,insuportabil.
  Un week-end cu soare si caldura în “Suflet” ! 🙂

  Liked by 1 person

   1. Tu stii,traiesti si simti mult mai profund,doar esti “Eva”,esti “Sufletul” lui “Adam”,care e mai mult rational decât sentimental,iar Omul autentic (original) creat de Dumnezeu este tocmai (re)întregirea prin contopire a sentimentelor cu ratiunea,într-un echilibru mentinut de (re)nastera din nou din apa si Duh,în care Duhul Sfânt devine mângâietorul fiintei întregite,absolute,eterne,reabilitate de IUBIREA ABSOLUTA NECONDITIONATA,SACRIFICATOARE ! 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s